of reserveer direct:

4.1/5

Hotel Onder de Linden ontvangt het Green Key-certificaat goud

Wij zijn trots om te vertellen dat wij het Green Key-certificaat goud hebben behaald. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland met circa 700 gecertificeerde bedrijven en Hotel Onder de Linden is daar nu één van. Laat ons je vertellen wat het Green Key keurmerk precies inhoudt en wat jij er als gast precies van merkt.

Green Key-certificaat

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche en is onderdeel van de internationale Foundation for Environmental Education. Deze wereldwijde organisatie voor milieueducatie heeft meer dan 100 leden organisaties in 81 landen en is de grondlegger van het Green Key-certificaat. Het Green Key keurmerk heeft als doel om zorg te dragen voor en bewustwording te creëren voor natuur, milieu en duurzaamheid. Green Key gaat dus over de duurzaamheid van een bedrijf.

Uitreiking Green Key certificaat aan Hotel Onder de Linden
Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Om het Green Key keurmerk te mogen dragen moeten bedrijven voldoen aan verschillende duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema’s. Deze 12 thema’s zijn:

 • Management
 • Communicatie
 • Maatschappelijke betrokkenheid
 • Water
 • Reiniging
 • Afval
 • Energie
 • Bouwen en groen
 • Mobiliteit
 • Eten en drinken
 • Duurzaam inkopen
 • Textiel
De duurzaamheidsnormen zijn vastgesteld door de Foundation for Environmental Education en worden periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke keurmeester. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van het Green Key certificaat goud!

Wat jij merkt als gast van het Green Key-certificaat

Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat jij, als gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van je verwacht dat je tijdens je verblijf continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: je zal wellicht nog meer van je vakantie genieten met het idee in je achterhoofd dat je op een milieuvriendelijke manier bezig bent. Bij Onder de Linden hebben we een stevige balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort.

Zo werken we veel samen wij met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart veel producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk! Maar er is meer: van duurzaam toiletpapier ‘the good roll” tot energiezuinige apparaten. En van sfeervolle LED-verlichting tot oplaadpunten voor elektrische fietsen. Zelfs de bandblussers zijn gevuld met ECO-foam en hebben een milieukenmerk. En wat betreft jouw comfort? Wij gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat je na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. Te warm of te koud zal je het niet snel krijgen, wij letten erop dat de verwarming op de juiste tijden aan of uit gaat. Dit alles bevordert niet alleen jouw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu!

Daarnaast scoren wij hoog op het thema maatschappelijke betrokkenheid. Wij zetten ons in voor de regio om invulling te geven aan Rust, Ruimte en Reuring. Zo faciliteren we nieuwe initiatieven in Roden en omgeving door samen te werken met onder andere de cultuursector. Zo zijn wij initiatiefnemer van de erfgoedroute Roden. Een wandelroute langs het cultureel erfgoed in Roden. Op deze manier creëren we niet alleen waarde en goodwill voor de eigen organisatie, maar is de organisatie ook van extra toegevoegde waarde voor de maatschappij en lokale omgeving. De komende tijd gaan we met ons ‘green team” aan de slag om de basis die hierin is gelegd verder uit te bouwen.

Het Green Key certificaat is meer

Green Key behalen is dan ook meer dan alleen een certificaat dat laat zien hoe duurzaam Hotel Onder de Linden als bedrijf is. Het is onze missie een voorbeeld te zijn op het gebied van Drentse gastvrijheid. Green Key is daar een belangrijk onderdeel in. Zeker omdat we werken met een jong team. De jeugd heeft de toekomst. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaan van het comfort van jou als gast.

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.