of reserveer direct:

4.1/5

Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon

Het maatschappelijke project dat al lange tijd bij Onder de Linden op de plank ligt, krijgt op 21 juli 2023 invulling. Eenzaamheid onder ouderen is groot. Juist voor deze doelgroep is het zo leuk om eens een verzetje te hebben. In deze nieuwsbrief lees je hoe dit bij ons is begonnen en hoe wij en ons team ons inzetten voor deze doelgroep ouderen.

Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon

De start

Het idee om een maatschappelijk betrokken project op te starten borrelt al langer. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en daar in te investeren.

Eind vorig jaar hebben we het idee voor een maatschappelijk betrokken project binnen ons team voorgelegd en besproken. Er wordt heel positief op gereageerd. Op de vraag naar welke doelgroep de  voorkeur uit gaat, wordt unaniem gekozen voor ouderen. Het idee is er! Nu de uitvoering nog. We hebben daarom een green team opgesteld dat hier verdere invulling aan gaat geven.

De voorbereiding

In een bedrijf dat 7 dagen per week open is, is het een uitdaging de tijd en ruimte voor dit soort projecten te vinden. Zeker wanneer medewerkers elkaar niet dagelijks zien en de meesten nog naar school gaan. In juni van dit jaar klopt één van onze medewerkers bij ons aan en vraagt of zij een opdracht van school bij ons mag uitvoeren. Je raad het misschien al. De opdracht gaat over ouderen. Een win/win! Dit is wat we nodig zijn een concrete invulling aan het project te geven.

Vervolgens hebben zes van onze medewerkers aangegeven dat ze graag op 21 juli mee willen doen. Van de 4 uur krijgen zij er 2 betaald. De overige 2 uur investeren ze zelf. Ook de koffie en het gebak is voor onze rekening.

De ontmoeting

Vrijdag 21 juli is het dan zover. We verzamelen als collega’s bij Onder de Linden op het terras en wandelen samen naar Noorderkroon. Het weer is perfect. Volop zon en niet te warm. Rond de klok van 10 komen we aan bij Noorderkroon en ontmoeten we de 7 bewoners in hun rolstoel. Na een korte kennismaking vervolgen we onze weg weer richting Onder de Linden. Een wandeling van circa 20 minuten waarin al snel te zien is dat de senioren én onze medewerkers genieten. De gezichten van de senioren en onze medewerkers spreken boekdelen. Er wordt volop over en weer gepraat en nader kennisgemaakt. Aangekomen bij Onder de Linden wordt het terras wat verbouwd om iedereen een goed plekje op het zonterras te geven. De senioren en de collega’s krijgen koffie/thee met gebak geserveerd. Een traktatie die wordt ontvangen door een warm applaus.

We vervolgen onze weg richting de weekmarkt in het centrum van Roden. De gezelligheid en de geuren van de markt komen ons tegemoet. De ingang en het terrein op de markt is niet direct erg rolstoelvriendelijk, maar onze medewerkers doen het fantastisch. Draaien en duwen om en over de obstakels heen. De senioren nemen alles in zich op en stralen van oor tot oor.  Een enkeling koopt nog wat op de markt. Wat niemand op dat moment nog weet is dat er nog een kleine attentie is geregeld bij het verlaten van het marktterrein. Bloemenhandel Harrie Heinkens sponsort een losse vrolijke Gerbera in folie. Deze wordt aan elke bewoner die mee is, uitgereikt. Wederom volgt er een hartelijk applaus voor deze ondernemer.

Via de Wilhelminastraat gaan we door naar de vernieuwde Heerestraat die op 2 september aanstaande wordt geopend. In de Heerestraat zitten nu ter hoogte van de Hema wat waterfonteintjes. Tijd voor een groepsfoto. Misschien even goed om te vermelden: elke bewoner heeft vooraf getekend dat de foto’s gebruikt mogen worden op de social media. Daarnaast ontvangen zij ook elke foto als herinnering aan deze dag.

Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon

Na de groepsfoto wandelen we door naar de ijssalon van Tony: Gelateria Villabate. Hier strijken we neer op het terras in de schaduw en genieten de senioren van een bolletje zelfgemaakt Italiaans ijs aangeboden door de ijssalon van Tony.  Voordat we weer verdergaan krijgt ook Tony een warm applaus. De senioren GENIETEN! “Dit zijn zoveel kadootjes. Wat een verrassingen en wat een prachtige dag! De route en deze dag ga ik in mijn gedachten nog heel vaak beleven”.

Het zit er alweer bijna op. Om half 1 moeten de bewoners terug zijn voor de lunch. We hebben nog heel even de tijd en lopen langs de Kinderboerderij om samen te genieten van de hertjes, geiten en vogels. Daar maken we de laatste groepsfoto.

Eenmaal terug bij de Noorderkroon wordt elke bewoner met zijn of haar begeleider nog op de “kiek” gezet als herinnering aan een prachtige en energieke ochtend voor zowel de bewoners als onze medewerkers. We krijgen van één van de verzorgenden de vraag of we dit wekelijks gaan herhalen. Helaas! Ons doel is minimaal 1x per jaar en bij gelegenheid 2x per jaar. Het projectplan staat, met dank aan Maya, één van onze medewerkers. Nu gaan we evalueren en bijsturen voor een volgende wandeling.

Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon
Medewerkers Onder de Linden naar de markt met bewoners Noorderkroon

Tot slot

Wij bedanken de Noorderkroon organisatie dat ze openstaan voor dit soort initiatieven. Wij genieten van samenwerkingen en willen andere ondernemers mee laten bewegen en hen inspireren tot maatschappelijke betrokkenheid. Het idee om de gerbera en het ijsje te laten sponsoren ontstaat ter plekke. Bedankt Bloemenhandel Harrie Heinkens voor de snelle actie. Ook bedanken we Tony van ijssalon Gelateria Villabate. Oorspronkelijk plan: op de terugreis een frisje bij Onder de Linden. Een frisje blijkt onderweg niet bijzonder genoeg voor deze groep geweldige senioren. Zij verdienen op een dag als deze het allerbeste! En dat is als afsluiting een bolletje (boerenjongens) ijs van Tony.

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Verkozen tot het beste terras van Drenthe 2024