of reserveer direct:

4.1/5

Breng je eigen broodtrommel

Bij Onder de Linden stimuleren we duurzaamheid en hergebruik. Breng daarom je eigen broodtrommel voor je lunchpakket. Samen strijden we tegen eenmalige plastic verpakkingen.

Per 1 juli gaat de Nederlandse overheid de strijd aan met plastic verpakkingen. Wist je dat we elke dag alleen al in Nederland 19 miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen weggooien die slechts één keer zijn gebruikt? Om hier iets tegen te doen is de overheid een campagne gestart om hergebruik te stimuleren en worden plastic verpakkingen zwaarder belast. Vanaf 1 juli datum betaal je daarom extra voor wegwerpbekers- en bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Bij Onder de Linden pakken we het anders aan. Hoe? Lees snel verder.

Duurzaamheid bij Onder de Linden

Bij Onder de Linden hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen zie je dit terug bij het ontbijtbuffet, waar we bijvoorbeeld zoveel mogelijk mono-verpakkingen in de ban doen en teruggaan naar ouderwetse weckpotten met hagelslag en jam. Ook worden al onze etensresten opgehaald door ReFood, die er door middel van een eigen biogasinstallatie weer duurzame energie en meststoffen voor landerijen van maakt.

Doordat we continu bezig zijn met het verduurzamen van ons hotel en restaurant, kwam het nieuws van de plasticmaatregelen dan ook niet als een enorme schok. Het stimuleert ons alleen maar meer om creatief te denken en nog kritischer te kijken naar ons werkproces. 

Meer weten over onze visie op duurzaamheid? Lees dan hier verder.

Wij zetten in op hergebruik

Als hotel bieden wij lunchpakketten aan voor onze gasten. Ideaal tijdens een fietstocht door de provincie of een mooie wandeling door de natuur. Omdat wij hier gebruik maakten van plastic verpakkingen lag voor ons hier de uitdaging om met een oplossing te komen. Eigenlijk was deze snel gevonden. Een plastic-taks zien we niet echt zitten, wij zetten liever in op hergebruik.

Daarom kun je vanaf nu je eigen broodtrommel en flesjes laten vullen door ons keukenteam met een heerlijke lunch. Heb je geen broodtrommel of flesje mee op vakantie? Dan kun je bij ons een herbruikbare broodtrommel met flesje kopen. Goed voor het milieu én je hebt meteen een leuk aandenken mee voor thuis.

Boek je een overnachting bij Hotel Onder de Linden? Vergeet je broodtrommel dan niet in te pakken! Samen strijden we tegen eenmalige plastic verpakkingen.

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Verkozen tot het beste terras van Drenthe 2024