of reserveer direct:

4.1/5

Duurzaamheid bij Onder de Linden.

Bij Onder de Linden hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2023 zijn wij hiervoor beloond met het Green Key certificaat goud. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu- en de sociale impact van ons bedrijf zeer serieus.
In ons hotel, Gastrobar en zalencentrum waakt een groep van betrokken medewerkers, het Green Team, over ons duurzaamheidsbeleid en stuurt bij waar nodig. Wat ons duurzaamheidsbeleid is en wat jij als gast hiervan ziet en merkt vertellen we je graag.

Uitreiking Green Key certificaat aan Hotel Onder de Linden

Duurzaamheidsbeleid Onder de Linden

Samen met ons ‘Green Team’ hebben we een duurzaamheidsbeleid ontwikkeld waar we steeds weer kritisch naar kijken. Er is altijd ruimte voor verbetering en zo zorgen we ervoor dat we mee gaan met de tijd en de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Ons duurzaamheidsbeleid is erop gericht om het verbruik van water, energie en grondstoffen voortdurend te verminderen of te verduurzamen. Daarnaast zetten we ons in om de milieubelasting van onze activiteiten te verminderen. Zo werken wij bijvoorbeeld continu aan het verduurzamen van ons inkoopproces. We schromen niet om onze leveranciers te vragen hier een actieve bijdrage aan te doen. Want alleen samen kunnen we onze bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

Duurzaamheid in de praktijk

Misschien denk je, ‘leuk al dat geklets over duurzaamheid, maar wat merk ik hier nou concreet van als gast?’ Nou, als het goed is veranderd er voor jou als gast niks. Maar draag je toch onbewust een steentje bij als je kiest voor een overnachting of een bezoek aan Onder de Linden. Dit zijn enkele concrete voorbeelden van ons duurzaamheidsbeleid:

Douche, wastafelkraan en wc

Onze douches en wastafelkranen zijn voorzien van een waterbesparende douchekop en op het toilet vind je duurzaam toiletpapier van  ‘the good roll’.

LED verlichting

Ons hele pand is voorzien van LED verlichting. Wist je dat een ledlamp tot wel 90% energiezuiniger is dan een spaarlamp. En ze gaan ook nog eens 3 tot 5 keer zo lang mee.

Eco-foam brandblussers

Onze brandblussers zijn gevuld met eco-foam. Dit is milieuvriendelijk blusschuim zonder schadelijke stoffen dat zeer snel biologisch afbreekbaar is.

Laadpaal

Voor zowel onze hotel- als restaurantgasten hebben wij laadpalen voor de elektrische fiets. Binnenkort hebben we ook een laadpaal voor auto’s achter op ons parkeerterrein.

Lokale leveranciers

Waar mogelijk werken we het liefst met lokale producten. Zo komt ons vlees van Slagerij Kroon uit Groningen, de kaas van Kaaslust uit Veenhuizen en schenken we echt Gronings bier van Baxbier.

Koffiedik

Zelfs ons koffiedik krijgt een tweede bestemming. Loods Roden gebruikt het koffiedik om steigerhouten planken in te baden en zo van kleur te voorzien.

Etensresten

Alle etensresten worden opgehaald door ReFood, die het door middel van een eigen biogasinstallatie, omzet in duurzame energie en meststof voor landerijen.

Terugdringen mono verpakkingen

Bij het ontbijtbuffet vind je weer een ouderwets wekpotjes met jam en zoetwaren. We proberen mono verpakkingen, waar mogelijk, terug te dringen om zo afval te besparen.

Het Green Key certificaat

De kroon op ons werk op het gebied van duurzaamheid is het Green Key certificaat dat we in 2023 in ontvangst hebben mogen nemen. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Om het Green Key certificaat te mogen ontvangen moet je als bedrijf voldoen aan verschillende duurzaamheidsnormen die onderverdeeld zijn in 12 verschillende thema’s. Een onafhankelijke keurmeester komt jaarlijks langs om het bedrijf te keuren op deze thema’s.

Het Green Key certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat Onder de Linden in het bezit is van het Green Key certificaat goud!
Green Key Goud certificaat voor Hotel Onder de Linden in Roden

Onder de Linden werkt aan een duurzame toekomst

Met het behalen van het Green Key certificaat goud stopt het voor ons als bedrijf niet. Samen met ons ‘Green Team’ blijven we ons dagelijks inzetten om Onder de Linden te vergroenen. Onze intenties hebben wij opgenomen in onze MVO-verklaring, deze lees je hier.


Heb jij vragen omtrent ons duurzaamheidsbeleid of heb jij een geweldig idee om Onder de Linden nog duurzamer te maken?

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Boek rechtstreeks via onze site en ontvang 5% korting!