of reserveer direct:

4.1/5

Comfort en charme met oog voor de toekomst

Er even lekker tussenuit. Genieten van de gezelligheid, weer eens goed bijkletsen, geen haast en een adembenemende omgeving om te ontdekken. Bij Hotel Onder de Linden doen wij er alles aan om je verblijf tot een succes te maken en tegelijkertijd proberen wij de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaan van jouw comfort. Daarom zijn wij druk bezig om een Green Key certificaat te behalen.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen melden dat wij momenteel druk bezig zijn met het behalen van de Green Key. We houden je uiteraard op de hoogte.

In de praktijk

Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat jij, als onze gast, geen hinder ondervindt van de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van jou verwacht dat je tijdens jouw vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: je zult wellicht nog meer van je vakantie genieten met het idee in jouw achterhoofd dat je op een milieuvriendelijke manier bezig bent. Bij Hotel Onder de Linden hebben we een stevige balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort.

Zo werken wij veel samen met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart veel producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk! Maar er is meer: van milieuvriendelijke handzeepjes en shampoos tot energiezuinige apparaten. En van sfeervolle Ledverlichting tot oplaadpunten voor elektrische fietsen. En wat betreft jouw comfort? Wij gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat jij na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. Dit alles bevordert niet alleen jouw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu.

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org lees je alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Boek rechtstreeks via onze site en ontvang 5% korting!