of reserveer direct:

4.1/5

De verbouwing

Bijna 4 jaar zijn wij, Anton en Janet, de uitbaters van Hotel Onder de Linden in Roden. Anton loopt hier alweer 8 jaar rond. En in die tijd is er veel gebeurd in en om het historische pand van Onder de Linden. Als ondernemer ben je geneigd maar door te gaan, omdat je nog zoveel op je to-do lijstje hebt staan. Maar af en toe mag je jezelf best even in de pauzestand zetten. Dit is nodig om te kunnen reflecteren en waar nodig bij te sturen. Maar ook biedt dit een moment waarop je successen mag vieren. Trots mag zijn op hetgeen je samen met je team hebt neergezet. Daarover gaat dit nieuwsbericht. Tot slot geven we je graag een inkijkje wat er zoal nog op de planning staat.

Een historisch pand in hartje Roden

Het pand waarin Onder de Linden gevestigd is, heeft ‘iets’. Voor ons is het haar geschiedenis en de nostalgie die je voelt als je hier de drempel overstapt. Dit gevoel willen we behouden! Onder de Linden was altijd dé centrale plek in Roden. Bekend door o.a. het karrewiel boven de stamtafel, de touringcarbussen die wekelijks voor kwamen rijden en de grote bruiloften en feesten met onder andere veel sportclubs. Door twee faillissementen en achterstallig onderhoud kwam er helaas een kentering zo’n 8 jaar geleden. Sindsdien is er hard gewerkt aan de wederopbouw van het restaurant van Onder de Linden. De overname van de exploitatie eind 2017 is het startpunt van een toekomstplan met ambitie.

Het ontstaan van de slogan

Dat wat goed is koesteren; dit behouden en uitbouwen (gezelligheid). Dat wat veranderd moet worden; veranderen/vernieuwen (sfeer en genieten). Ook de tijdgeest is veranderd. Hier ontstaat onze slogan: Gezellig en sfeervol genieten. Dé paraplu voor de drie bedrijfsactiviteiten: het restaurant, het hotel en de zalen.

Terras in Roden

Als eerste hebben we geïnvesteerd in nieuw meubilair op ons terras. Het terras is opnieuw bestraat en de hinderlijke obstakels zijn verdwenen. Het jaar erop hebben we nieuwe loungebanken laten maken en dit later uitgebreid met extra banken voor aan de weg met bijpassende tafels. Ook hebben we meer privacy op het terras gecreëerd door plantenbakken, verlichting, houten scheidingswanden en veel vrolijke bloemen. Nieuw zijn de heaters en de cosies op tafel voor nog meer sfeer. Zeer binnenkort wordt het doek van de luifel aan de voorgevel vervangen, zodat je ook bij hevige regen nog lang en lekker kunt chillen onder de warmte van de heaters. Ons ideaal: een vaste overkapping maar daarin valt nog het een en ander te slechten met de gemeente.

In het restaurant zijn de stamtafel en de tafels vernieuwd. Binnenkort komen de nieuwe stoelen en barkrukken welke passen in de sfeerbeleving die we willen uitstralen. In het restaurant hebben we speelsheid gecreëerd door te werken met hoge en lage zitgedeeltes. Dit maakt het lunchen of dineren een stuk intiemer. De hoge tafels zijn zeer gewild voor een high tea of high beer. De stamtafel voor een high tea met bijvoorbeeld familie of vrienden. We hebben geïnvesteerd in eigentijdse en passende verlichting, grote televisie en hebben een gratis Wifi gastnetwerk laten aanleggen met bereik door het hele pand. Dus ook in de zalen en het hotel.

Eind 2019 is nagenoeg het complete dak van Onder de Linden vervangen. Met een lekkend dak is het dweilen met de kraan open. Geholpen door de verplichte brandtechnische verbouwing, stonden we te trappelen om begin 2020 de eerste 19 kamers in te richten. Dit was even spannend, omdat wij direct daarna onze deuren moesten sluiten vanwege de coronacrisis en hiervoor ook financiële steun nodig hadden. Uiteindelijk heeft ons goede businessplan samen met onze inzet en passie ervoor gezorgd dat de bank ons het geld heeft verstrekt. De badkamers? Die moesten door de coronacrisis nog even wachten. Onoverkomelijk? Nee, de badkamers zijn gepimpt. Ze zijn functioneel, niet ons ideaal maar in ieder geval schoon. Hygiëne is voor ons erg belangrijk. Juist in deze tijd.

De zomer van 2020 kregen we een boost. We ontvingen geweldige complimenten over de verbouwing van het hotel. Dit bleek van korte duur. Half oktober 2020 moesten we wederom de deuren sluiten en opnieuw incasseren en plannen bijstellen. Toch heeft ieder nadeel z’n voordeel zoals Cruijff ooit zei. Door deze tweede lockdown hebben we ook de laatste vleugel zonder al te veel overlast compleet kunnen verbouwen. 6 kleine kamers zijn compleet getransformeerd tot 4 ruime luxe kamers met compleet nieuwe en eigentijdse badkamers met regendouche. Dit kun je straks in al onze kamers verwachten. Nieuw is onze familiekamer. Geen uitklapbed voor de kinderen, maar een prachtig design stapelbed met goede matrassen.

Onder de Linden in Roden heeft verschillende zalen. Elk met een eigen sfeer en bar. In de eerste lockdown hebben we deze zalen zelf opgeknapt en opnieuw ingericht. De bars in De Linden en De Brink hebben een metamorfose ondergaan. Met authentieke materialen zijn ze allebei omgetoverd tot een eigentijdse sfeervolle bar. Hierdoor krijgen beide zalen een geheel eigen stijl, maar zijn ook prima te combineren. Of het nu gaat om zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, workshops, seminars of complete heisessies met hotelovernachting. Onder de Linden in Roden bied je volop mogelijkheden. Ook de overkapping achter is geheel in stijl meegenomen. Dit is een project waarbij we tijdens de tweede lockdown gesteund zijn door gasten die een plank hebben gekocht voor tien euro in ruil voor een positieve oneliner. “Samen bouwen aan de wall of hope”. Het resultaat is verbluffend. Onze zaal De Tapperij heeft nieuw meubilair en kent een bruincafé sfeer. Ook de grote lage bar in deze zaal straalt gezelligheid en plezier uit.

Faciliteiten: fietsenhok

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Sinds 2020 mogen we steeds meer fietsers in ons prachtige hotel welkom heten. Het werd dus hoog tijd om prioriteit te geven aan een groot nieuw fietsenhok inclusief oplaadpunten. En het fietsenhok staat er!

Wat valt er nog te wensen vraag je je misschien af. In de horeca ben je volgens ons nooit klaar. Als eerste staat een nieuwe vloer in onze zalen gepland. Deze vloer zal de sfeer die we willen uitstralen nog beter tot z’n recht doen komen. De toiletgroep voor en de keuken staan ook op de nominatie om aangepakt te worden. Nee, we zijn nog lang niet klaar. Stap voor stap voeren we de taken uit. Sommigen zichtbaar, sommigen indirect.

Passie voor sfeervol genieten!

In dit nieuwsbericht heb je de grootste veranderingen gelezen. En dan is er nog zoveel dat gaandeweg aan onze aandacht is ontsnapt. Kortom, we zijn lekker bezig met het hotel, eetcafé en zalencentrum Onder de Linden in Roden. We hebben ons hart en onze ziel aan dit plekje verpand. Passie is wat ons drijft. Passie voor jou als gast, passie voor de locatie en omgeving. En niet te vergeten de passie die we hebben voor elkaar en ons team. Kom gerust eens langs. Want gezellig en sfeervol genieten doe je bij Onder de Linden in Roden. Beloofd!

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.