of reserveer direct:

4.1/5

Ontdek de omgeving van Onder de Linden te voet, te water én op de e-chopper

Ons hotel en restaurant bevindt zich op een prachtige plek in de Kop van Drenthe. Naast de standaard manieren om de omgeving te verkennen als te voet of te fiets, zijn er ook andere, avontuurlijke manieren om te genieten van de omgeving. Wat te denken van een heuse schattenzoektocht, een kano trip over het Leekstermeer of ga erop uit met een e-chopper of e-fatbike . Wij zetten een aantal originele manieren om de omgeving van Onder de Linden te verkennen voor je op een rijtje.

Wandelen in de Kop van Drenthe.

Met het Mensingebos voor de deur kun je als wandelaar je hart op halen. Maar de kop van Drenthe biedt meer prachtige mogelijkheden voor wandelaars. Met uitgestrekte bossen, idyllische heidevelden en schilderachtige dorpjes als Lieveren, Norg, Peize, Roderesch en Westervelde is de Kop van Drenthe een paradijs voor natuurliefhebbers. Trek die wandelschoenen maar aan en ga eropuit!

 

Lees meer over de verschillende wandelroutes rondom Onder de Linden in deze blog.

Wandelen in Drenthe

Geocaching Drenthe.

Wil jij je wandeling graag een tikkeltje avontuurlijker maken? Vraag dan bij onze receptie naar de ‘GeoTour Kop van Drenthe brochure’. Al wandelend (of fietsend) ga je op zoek naar Drentse schatten, zogenaamde geocaches, terwijl je je in de prachtige omgeving van Roden bevindt. De GeoTour Kop van Drenthe leidt je langs bijzondere plekken in het landschap. Hier ligt de prehistorie letterlijk aan de oppervlakte. Leer meer over de historie van de regio terwijl je op zoek gaat naar verborgen schatten.

De GeoTour Kop van Drenthe bestaat uit 9 geocaches en 2 Adventure Labcaches (10 locaties per route). Als gast van ons hotel vind je onze brochure een aantal leuke coupons die je onderweg kunt inleveren. Geoachen in Drenthe is een originele manier om prehistorisch Drenthe te ontdekken! 

Lees meer over de GeoTour Kop van Drenthe hier.

Geocaching Drenthe

Wat is geocachen.

Geocaching is een populaire activiteit waarbij deelnemers via GPS-coördinaten en aanwijzingen verborgen containers of ‘caches’ zoeken die zijn geplaatst op diverse locaties over de hele wereld. De caches kunnen variëren in grootte en inhoud, van kleine doosjes tot grotere containers met logboeken en soms zelfs schatten of andere verrassingen.

Geocaching is een leuke manier om buiten te zijn en nieuwe plaatsen te ontdekken, terwijl het ook een uitdaging biedt om puzzels op te lossen en aanwijzingen te ontcijferen om de caches te vinden. Het is een populaire hobby geworden waarbij zelfs hele gezinnen eropuit trekken om caches te vinden.

Kano huren.

Op nog geen 6 kilometer afstand van Hotel Onder de Linden vind je het Leekstermeer. Gelegen in natuurgebied de Onlanden is het Leekstermeer het grootste meer van de provincie Drenthe. Omdat het water nergens echt dieper is dan 1.5 meter is het zeer geschikt om al peddelend te verkennen.

 

Of je nu een ervaren kanoër bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen tocht, er zijn verschillende kano’s beschikbaar voor verhuur bij Cnossen Leekstermeer. Geniet van de natuur en kom tot rust op het water van het Leekstermeer. Meer over het huren van een kano lees je hier.

kano-varen-leekstermeer

Suppen op het Leekstermeer.

Ben jij klaar om iets nieuws te proberen? Huur dan een SUP bij Cnossen Leekstermeer. SUP staat voor Stand-Up Paddleboard, wat betekent dat je al staand en peddelend op een soort surfplank over het water glijdt. Het Leekstermeer biedt de ideale setting voor suppen door zijn rustige water dat nergens dieper is dan 1.5 meter.

 

Of je nu een beginner bent of een ervaren supper, het Leekstermeer biedt volop mogelijkheden om te ontspannen, te genieten van de stilte en je evenwicht te bewaren terwijl je de omgeving verkent. Meer over het huren van een SUP lees je hier.

E-chopper huren Drenthe.

Het is weer eens wat anders dan de fiets, huur een e-chopper bij Onder de Linden en beleef een avontuurlijke rit door het prachtige landschap van de Kop van Drenthe. Met een elektrische chopper kun je moeiteloos en milieuvriendelijk genieten van de omgeving. Verken de omgeving van Roden met haar uitgestrekte bossen en groene velden, terwijl je langs rustige wegen en fietspaden rijdt.

De e-chopper biedt niet alleen gemak en comfort, maar geeft je ook de vrijheid om op je eigen tempo te genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Een onvergetelijke ervaring die perfect is voor avonturiers en natuurliefhebbers. Let op: voor het rijden op een e-chopper moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van ofwel een motorrijbewijs (A), autorijbewijs (B) of een bromfietsrijbewijs (AM).klik je hier.

e-chopper huren Drenthe

Bij Onder de Linden kun je een e-chopper huren en na de rit genieten van een heerlijk hapje of drankje op ons terras. Voor meer informatie over een e-chopper huren 

E-Fatbike huren.

Mag niet iedereen in het gezelschap op een e-chopper rijden of ben je op zoek naar een nog uniekere ervaring? Wat dacht je dan van een e-fatbike? Deze krachtige elektrische fiets met brede banden zorgt voor een soepele rit over ruig terrein. De e-fatbike ziet er niet alleen stoer uit, hij zorgt er ook nog eens voor dat je van de fietspaden af kan en nog meer van de prachtige omgeving van Roden kunt genieten.

Boek nu jouw verblijf.

Op een originele manier genieten van de omgeving van Onder de Linden doe je natuurlijk vanuit één van onze heerlijke hotelkamers. Boek nu jouw verblijf.

Centraal gelegen

Binnen een kwartier in de bruisende stad Groningen, een half uur van het verrassende Assen en een klein uurtje van het historische Leeuwarden.

Arrangementen

Kies voor een arrangement voor zakelijke bijeenkomsten, een midweek in ons hotel of een heerlijk verwenarrangement.

Gastrobar Roden

In ons gezellige en sfeervol ingerichte Gastrobar en op ons grote zonterras, kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel.

Overnachten

Overnachten in Drenthe doe je bij Onder de Linden. Het gezellige en sfeervolle familiehotel is perfect voor een overnachting of lang weekend.

Parkeergelegenheid

Achter op ons eigen terrein hebben wij een ruime parkeerplaats waar auto’s en fietsen gratis en veilig geparkeerd kunnen worden.

Vergaderen

Onder de Linden is de perfecte vergaderlocatie voor zakelijke bijeenkomsten met een fijne sfeer, centrale ligging en ruimte voor grote groepen.

Duurzaamheid

Met het Green Key Gold certificaat op zak en binnenkort een laadpaal voor auto’s hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Verkozen tot het beste terras van Drenthe 2024